Wie we zijn

Intrinsieke communicatie - Barbara

Barbara Bosma

Na de School voor Journalistiek werkte Barbara als journalist voor Nederlandse en Vlaamse media, onder andere vanuit Afrika. Ze was communicatie adviseur en persvoorlichter voor noodhulp- en ontwikkelingsorganisaties, zoals Giro555. Als specialist op het gebied van crisiscommunicatie geeft ze geregeld trainingen aan internationale organisaties. Bij Bureau Drijf is Barbara stand by voor organisaties die media aandacht krijgen of juist zoeken. Als woordvoerder en persvoorlichter is zij in haar element. 

Wat drijft haar?  “Verbinding. Ik wil er voor zorgen dat oprechte verhalen van betekenis worden voor de wereld. Met mijn werk help ik mensen aan een podium voor hun ideaal.”

 

mascha gelauf

Mascha Gelauf

Na haar universitaire studie communicatie werkte Mascha elf jaar als woordvoerder / adviseur bij de Koninklijke Marechaussee en het Ministerie van Defensie. Bij grote calamiteiten zorgde zij voor de woordvoering. Ook was ze betrokken bij de organisatie van EU (2004) en NAVO (2007) conferenties. Ze stapte over naar de zorgsector, waar het accent lag op interne communicatie, marketing en online strategie. Deze brede ervaring maakt dat Mascha in communicatieprojecten het overzicht heeft en snel kansen ziet. Mascha luistert graag naar plannen en ideeën. Zij weet die als geen ander om te zetten naar een effectieve strategie. Als conceptueel denker kan zij de strategie vervolgens omvormen tot opvallende communicatiemiddelen.

Wat is haar drijfveer? “Vrijheid. Als freelancer kan ik opdrachten kiezen die betekenisvol zijn en zowel mij als de organisatie energie geven. Een organisatie met een complex vraagstuk zit vast. Ik kan met een goede strategie de belemmering wegnemen en iets creëren waar de organisatie weer meer verder kan.”

Betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk dat we met ons werk een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Dat doen we door ons in te zetten voor organisaties die er toe doen. En door projecten die ons inspireren, maar waarvoor geen budget is voor communicatie, te ondersteunen met onze kennis en vaardigheden.Dat zijn onze Drijf – veertjes